Sprawozdawczość finansowa pro forma możliwa do wykorzystania przez controlling - Gil, Waldemar Piotr (Pro Forma Financial Reporting Possible to Be Used by Controlling, 2010)
Niniejsza praca stanowi identyfikację potencjału informacyjnego sprawozdawczości finansowej pro forma na potrzeby controllingu. Poczynając od wyszczególnienia sprawozdawczych potrzeb informacyjnych controllingu, przez wskazanie zdolności informacyjnych sprawozdawczości finansowej na potrzeby controllingu, określa ona zakres informacji w sprawozdaniu finansowym pro forma możliwy do wykorzystania przez controlling.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 122, s. 131-140
Keywords: controlling strategiczny i operacyjny; rachunku zysków i strat; informacyjne powiązania analizy bilansu; przepływy pieniężne; sprawozdawczość finansowa pro forma