Ujęcie wyników działalności jednostki gospodarczej w sprawozdaniach finansowych - Białas, Małgorzata (Company Financial Results in Financial Statements, 2010)
Przedmiotem artykułu jest porównanie informacji zawartych w rachunku zysków i strat oraz w rachunku przepływów pieniężnych. Dodatkowo omówiono wyniki badań ankietowych dotyczących użyteczności sprawozdań finansowych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 122, s. 24-32
Keywords: rachunek zysków i strat; rachunek przepływów pieniężnych; badania ankietowe