Kryzys na rynku pracy a problem (nie)równowagi podczas negocjacji w sprawie zatrudnienia - Kowalczyk, Elżbieta (Crisis on the Labour Market and the Problem of (Un)Balance During Job Negotiations, 2010)
Artykuł porusza kwestię nierównowagi między pracodawcą a pracobiorcą występującą podczas prowadzenia negocjacji w sprawie zatrudnienia w okresie kryzysu na rynku pracy. Autorka dokonała krótkiej charakterystyki polskiego rynku pracy ze szczególnym uwzględnieniem występującym na nim kryzysów. Następnie opisała problem nierównowagi negocjacyjnej, osadzając go w kontekście rynku pracy.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 128, s. 555-564
Keywords: rynek pracy; nierównowaga negocjacyjna; negocjacje w sprawie pracy