Organizacyjne uczenie się i odnowa strategiczna : zarys teorii przedsiębiorczego rozwoju organizacji - Bratnicki, Mariusz (Organizational Learning and Strategic Renewal : Outline of the Theory of Organization Entrepreneurial Growth, 2010)
W artykule scharakteryzowałem strukturę nośną opartą na dorobku w zakresie orientacji przedsiębiorczej i organizacyjnego uczenia się jako podłoża sukcesu strategicznej odnowy organizacji. Zaprezentowałem również typologię strategii odnowy strategicznej. W końcu przedyskutowałem teoretyczne i menedżerskie implikacje opisanej koncepcji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 128, s. 507-513
Keywords: przedsiębiorczość; uczenie się; odnowa strategiczna