Czynniki innowacyjności małych i średnich przedsiębiorstw (MŚP) w kontekście strategicznej odnowy - Gregorczyk, Józef (Factors Determining Innovativeness of Small and Medium Businesses (SMB) in the Context of Strategic Renovation, 2010)
W artykule omówiono podstawowe czynniki innowacyjności małych i średnich przedsiębiorstw ze szczególnym uwzględnieniem: czynników kształtujących innowacyjność MŚP, istoty zdolności innowacyjnej, pojęcia i określenia projektu innowacyjnego w MŚP, systemów wsparcia działań innowacyjnych MŚP. W zakończeniu przedstawiono ogólne podsumowanie aktualnej sytuacji w dziedzinie innowacyjności MŚP w kraju.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 128, s. 468-480
Keywords: innowacyjność; czynniki innowacyjności; projekt innowacyjny; zdolność innowacyjna