Porównanie implementacji zarządzania typu lider-sługa z zarządzaniem partnerskim w rzeczywistości organizacyjnej - Telec, Zbigniew; Idzikowski, Wojciech (Comparison of Implementation of Management of the Servant-Leader Type with Partner Management in the Organizational Reality, 2010)
W artykule opisano nowoczesne koncepcje zarządzania zespołem pracowników w organizacji. Autorzy artykułu dokonali porównania warunków implementacji zarządzania typu lider-sługa i zarządzania partnerskiego w kontekście zarządzania klasycznego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 128, s. 412-418
Keywords: zarządzanie typu lider-sługa; zarządzanie partnerskie