Rynek zamówień publicznych w czasach kryzysu - Chrisidu-Budnik, Agnieszka (Public Procurement Market in Time of Crisis, 2010)
W artykule aktywność przedsiębiorców na rynku zamówień publicznych jest postrzegana jako sposób niwelowania skutków kryzysu, na które narażone są podmioty gospodarcze. Tak zarysowana problematyka badawcza pozwoliła ukazać różnicę w działaniu w sektorze publicznym i prywatnym, a również zaprezentować specyfikę funkcjonowania rynku zamówień publicznych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 128, s. 311-318
Keywords: kryzys; rynek zamówień publicznych; podmiot prywatny; administracja publiczna