Zastosowanie redundancji zasobów w przedsiębiorstwach usługowych podczas kryzysu (wyniki badań) - Olejczyk-Kita, Katarzyna (Application of Resources Redundancy in Service Enterprises During the Crisis (the Results of Research), 2010)
Teoria organizacji w ruchu mówi, że przedsiębiorstwa powinny tworzyć redundancje zasobów, by skuteczniej przeciwstawiać się turbulencji otoczenia. Artykuł opisuje badania empiryczne firm usługowych, wykonane w celu potwierdzenie tej tezy. Wyniki badań ukazują, że przedsiębiorstwa usługowe nie tworzą nadmiarów zasobów.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 128, s. 243-254
Keywords: refundacja; zasoby; przedsiębiorstwo usługowe