Wartości i cele w warunkach kryzysu w przedsiębiorstwach projektowych - Wąsowicz, Marek (Values and Goals in Crisis in an Organisation Executing Projects, 2010)
W artykule przedstawiono rozważania autora poparte wynikami badań empirycznych dotyczące podsystemu wartości i celów w organizacji realizującej projekty w warunkach kryzysu. Określenie relacji między celami organizacji i wartościami warunkującymi sukces realizacji przedsięwzięć w organizacji jest głównym celem dyskusji przedstawionej w tym artykule.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 128, s. 191-201
Keywords: zarządzanie projektami; wartości; cele; kryzys