Znaczenie jakości zarządzania w organizacji wychodzącej z kryzysu - Wawak, Sławomir (The Significance of Quality of Management in an Organization Rebuilding after the Crisis, 2010)
Jakość zarządzania jest jednym z podstawowych czynników wpływających na zdolność organizacji do funkcjonowania i rozwoju. W artykule omówiono przyczyny kryzysów w przedsiębiorstwach, sposoby reakcji na kryzys, a także wskazano, w jaki sposób jakość zarządzania może pozytywnie wpływać na zdolność organizacji do wyjścia z kryzysu.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 128, s. 182-190
Keywords: kryzys; wychodzenie z kryzysu; jakość zarządzania