Paradygmat zrównoważonego rozwoju a zarządzanie odnową przedsiębiorstw - Krajewska-Bińczyk, Elżbieta (Paradigm of Sustainable Development in the Context of Management of an Enterprise Renewal, 2010)
W artykule wskazano na paradygmat zrównoważonego rozwoju jako współcześnie oczekiwaną orientację odnowy polskich przedsiębiorstw. Przedstawione zostały poglądy dotyczące:-istoty odnowy przedsiębiorstw prowadzonej w oparciu o koncepcję zrównoważonego rozwoju,-ról przedsiębiorstw w procesie zrównoważonego rozwoju,-interpretacji pojęcia jakości zarządzania zrównoważonym rozwojem przedsiębiorstwa.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 128, s. 52-57
Keywords: odnowa przedsiębiorstwa; zrównoważony rozwój