Rola kadry kierowniczej w warunkach kryzysu i odnowy - Bednarska-Wnuk, Izabela (The Role of Managers under Conditions of Crisis and Renewal, 2010)
Współczesne organizacje funkcjonują w zmiennym otoczeniu, które nie pozostaje bez wpływu na role kadry kierowniczej. Role te są uzależnione od aktualnej sytuacji panującej w tym otoczeniu. Szczególnego znaczenia nabierają one w warunkach kryzysu i odnowy. W związku z tym w opracowaniu zaprezentowano role kadry kierowniczej i ich treści na tle wymienionych warunków.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 128, s. 38-44
Keywords: role kierownicze; kryzys; odnowa