Wybrane narzędzia aktywnej polityki rynku pracy uzyskane przez Polskę po wejściu do Unii Europejskiej - Natalii, Krzysztof (Selected Instruments of Active Labour Market Policy Obtained by Poland after the European Union Accession, 2010)
Celem artykułu jest prezentacja aktywnych narzędzi polityki rynku pracy uzyskanych przez Polskę po Wejściu do Unii Europejskiej. Przedstawiono w nim możliwości wykorzystania Europejskich Służb Zatrudnienia EURES oraz funduszy przeznaczonych na realizację Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki do ograniczenia wysokości stopy bezrobocia w Polsce.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 139, s. 134-142
Keywords: aktywna polityka rynku pracy; EURES; Program Operacyjny Kapitał Ludzki