Folwarczne ogrody pracownicze w krajobrazie współczesnej wsi wielkopolskiej - Gubańska, Renata; Gubański, Janusz (Farm workers’ gardens in the landscape of the contemporary Greater Poland village, 2022)
Celem monografii jest analiza aktualnego zagospodarowania ogrodów dawnych pracowników folwarcznych.
Monografie CCXXXIX
Keywords: folwarczne ogrody pracownicze; zespoły mieszkalno-ogrodowe; wiejskie dziedzictwo; Wielkopolska