Recenzja książki Grażyny Magnuszewskiej-Otulak pt.: Uczestnictwo osób niepełnosprawnych w życiu społecznym. Zarys wykładu - Kowalczyk, Olga (Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2010)
Recenzowana książka poświęcona jest jednemu z najważniejszych problemów społecznych współczesnych społeczeństw. Niepełnosprawność dotyczy coraz większej zbiorowości, jej skutki w znacznym stopniu wpływają na możliwości uczestniczenia w życiu społecznym osób nią dotkniętych. Opracowanie kierowane jest głównie do studentów polityki społecznej oraz innych kierunków, które przygotowują do pracy z różnymi grupami potrzebującymi fachowej pomocy, wsparcia i zrozumienia. Może ono być również wykorzystywane przez osoby już pracujące w służbach publicznych, gdyż dostarcza ważnych informacji przydatnych dla niepełnosprawnych klientów.