Cechy modelu badawczego dotyczącego zarządzania społeczną odpowiedzialnością w małym przedsiębiorstwie - Sokołowska, Agnieszka (Features of the Research Model Relating to Social Responsibility Management in a Small Enterprise, 2011)
Założenia badawcze, zasady oraz instrumentarium zarządzania społeczną odpowiedzialnością dotyczą częściej dużych przedsiębiorstw niż małych. Stąd istnieje potrzeba wykazywania specyfiki badania i zarządzania społeczną odpowiedzialnością w tej grupie przedsiębiorstw. Celem artykułu jest identyfikacja głównych cech modelu badawczego dotyczącego zarządzania społeczną odpowiedzialnością w małym przedsiębiorstwie. Treść opracowania stanowi charakterystyka problematyki badawczej, obiektu badań, opis kluczowych etapów procesu badawczego oraz lista kluczowych wytycznych dla budowy modelu badawczego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 156, s. 50-61
Keywords: zarządzanie społeczną odpowiedzialnością; małe przedsiębiorstwo; model badawczy