Wykorzystanie firmowych stron www w komunikowaniu społecznego zaangażowania firm (indeks BI-NGO 2007-2009) - Kozakiewicz, Maciej; Kurzyk, Bartłomiej (Using Corporate Website in Communicating of Corporate Social Responsibility (BI-NGO Index 2007-2009), 2011)
W artykule zaprezentowano wyniki trzech edycji "Indeksu BI-NGO" realizowanych w latach 2007. 2008 i 2009. Indeks BI-NGO jest to badanie zawartości stron WWW 500 największych przedsiębiorstw w Polsce (według rankingu "Rzeczpospolitej") pod kątem komunikowania działań związanych ze społeczną odpowiedzialnością. Wartość indeksu pozostaje na podobnym poziomie we wszystkich trzech falach badania, oscylującym między 1368 a 1762 punktów, co stanów i 18-23% teoretycznej wartości maksymalnej indeksu.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 156, s. 24-31
Keywords: CSI; CCI; BI-NGO; strony WWW