Wybrane elementy logistyki CDI Wrocław - Wincewicz-Bosy, Marta (Chosen Elements of Logistics of CDI Wrocław, 2010)
W artykule przedstawiono pojęcie logistyki i systemu logistycznego wraz z identyfikacją podstawowych komponentów logistyki. Ze względu na rosnące znaczenie usług w międzynarodowym systemie gospodarczym artykuł prezentuje także możliwości zastosowania logistyki do identyfikacji przepływów i niezbędnej infrastruktury dla właściwej realizacji usług, także tych nietypowych, jakimi są zawody sportowe. Ze względu na coraz większe znaczenie dla gospodarki zjawisk związanych z organizacją i realizacją przedsięwzięć sportowych w artykule przedstawiono organizację zawodów m.in. rangi eliminacji do Pucharu Świata rozgrywanych na Wrocławskim Torze Wyścigów Konnych Partynice.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 132, s. 274-288
Keywords: logistyka; zawody sportowe; przepływy fizyczne; przepływy informacyjne; CDI Wrocław