O interpretacjach i specyfikacji Knowledge Grid - Durman, Agnieszka; Owoc, Mieczysław L. (About Knowledge Grid Interpretations and Specification, 2010)
Nowe koncepcje pojawiające się w obszarze współczesnych technologii informacyjnych zazwyczaj wymagają uporządkowania terminologicznego i wyznaczenia (przynajmniej w zarysie) ram nowych rozwiązań. W artykule zaprezentowano przegląd potencjalnych ujęć terminu knowledge grid wraz z próbą określenia cech specyficznych tego nowego podejścia w ramach zarządzania wiedzą. Zwrócono także uwagę na typową architekturę charakteryzującą tę technologię niezależnie od obszaru zastosowań.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 133, s. 22-29
Keywords: Knowledge Grid; technologie informacyjne; zarządzanie wiedzą