Postawy i zachowania pracowników w procesie kształtowania własnej kariery zawodowej - Smolbik-Jęczmień, Alicja (Attitudes and Behaviour of Employees' in Shaping Their Own Professional Careers, 2010)
W artykule przedstawiono rolę, jaką odgrywają postawy i zachowania pracowników w procesie kształtowania kariery zawodowej. Szczególną uwagę zwrócono na takie zagadnienia, jak: nowe ujęcie kariery zawodowej, proces poznawania samego siebie w oparciu o tzw. model okna Johari oraz własną aktywność w dążeniu do rozwoju poprzez ustawiczne kształcenie się. Ponadto zamieszczono wyniki badań dotyczące prezentowanego zagadnienia.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 137, s. 274-285
Keywords: kariera zawodowa; postawy; zachowania; wyniki badań