Rozwój kadr a kultura organizacyjna w dobie profesjonalizacji sił zbrojnych RP - Kacała, Joanna; Michaluk, Andrzej (Organizational Culture of Polish Armed Forces and the Expectations of Future Officer's Corpse, 2010)
W artykule zaprezentowane zostały wyniki badań dotyczące kultury organizacyjnej w Wojsku Polskim. Do badań wykorzystano kwestionariusz OCAI K. Camerona i R. Quinna. Na tej podstawie udało się zidentyfikować kulturę dominującą, a także kulturę oczekiwaną przez przyszłych oficerów Wojska Polskiego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 137, s. 265-273
Keywords: profesjonalizacja; kultura organizacyjna; Siły Zbrojne