Komercyjny wymiar procesu innowacji - Karasek, Alicja (Commerce Dimension of Innovation Process, 2010)
Celem artykułu jest wskazanie różnych aspektów komercyjnego wymiaru procesów innowacji w przedsiębiorstwie. Rozważania dotyczą zarówno sfery finansowej - w kontekście źródeł finansowania oraz kształtowania się przepływów finansowych w przebiegu procesu - jak i korzyści okołoinwestycyjnych, w których przypadku wskazania dotyczą zasadniczo akumulowanej wiedzy, ale też funkcjonowania przedsiębiorstwa w otoczeniu oraz rozwiązań organizacyjnych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 137, s. 188-197
Keywords: innowacje; komercyjny wymiar procesu innowacji; korzyści z innowacji