Podejście procesowe a zarządzanie wiedzą - Międła, Katarzyna (Process Orientation and Knowledge Management, 2010)
Zarządzanie wiedzą jest jedną z najpopularniejszych koncepcji zarządzania na świecie. Popularność tej koncepcji związana jest z licznymi publikacjami naukowymi na ten temat oraz coraz szerszym stosowaniem jej w praktyce gospodarczej. Coraz częściej podejmowany jest również temat relacji między zarządzaniem wiedzą a innymi koncepcjami zarządzania. Autorka w artykule przedstawia podejście procesowe (a w konsekwencji również BPR) jako koncepcję wspierającą dla zarządzania wiedzą.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 137, s. 55-63
Keywords: podejście procesowe; zarządzanie wiedzą; knowledge management; orientacje procesowe; business process management