Faktury elektroniczne w obrocie gospodarczym - Winnicki, Piotr (Electronic Invoicing Solutions in Business, 2011)
W artykule omówiono podstawowe zagadnienia dotyczące faktur elektronicznych w naszym kraju. Na podstawie badań przeprowadzonych w Europie pokazany został stopień wdrożenia faktur elektronicznych w Polsce. Przedstawiono akty prawne regulujące przesyłanie faktur drogą elektroniczną, stosowane rozwiązania techniczne, a także najbliższą przyszłość e-faktur.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 159, s. 208-221
Keywords: faktura elektroniczna