Zakres wykorzystania e-biznesu w przedsiębiorstwie - Matouk, Kamal (The Scope of e-Business Implementation within an Enterprise, 2011)
Celem artykułu jest przedstawienie zakres wykorzystania e-biznesu w realizacji działalności gospodarczej w przedsiębiorstwach. Praca składa się z pięciu części. W części pierwszej przedstawione zostały przesłanki wykorzystania Internetu w biznesie. Część druga zawiera charakterystykę elektronicznego biznesu. W kolejnej części scharakteryzowano modele działania firmy w sieci. Następna część zawiera prezentację rynków elektronicznych. W części piątej przedstawiono autorski model portalu e-biznesu. Całość rozważeń kończy krótkie podsumowanie.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 159, s. 134-147
Keywords: Internet; e-biznes; rynek elektroniczny; internetowa przestrzeń rynkowa