Zastosowanie Wiki jako fundamentu platformy Enterprise 2.0 - Klimek, Wojciech (Wiki Application as a Base of Enterprise 2.0 Platform, 2011)
Web 2.0 jest zagadnieniem integrującym wiele różnorodnych technologii. Aplikacji tych często używa się na co dzień. Celem artykułu jest przedstawienie wykorzystania technologii Web 2.0 w przedsiębiorstwie, a w szczególności oprogramowania Wiki jako podstawy platformy Enterprise 2.0. W ostatniej części artykułu zaprezentowane zostały potencjalne rozwiązania open source oprogramowania Wiki.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 159, s. 92-102
Keywords: Wiki; Enterprise 2.0; Web 2.0 in enterprise