Systemy zaawansowanego planowania i harmonogramowania produkcji jako uzupełnienie funkcjonalności systemów ERP - Kapeliński, Wojciech (Advanced Planning and Scheduling Systems as Complement Functionality of ERP Systems, 2011)
Celem artykułu jest przedstawienie systemów zaawansowanego planowania i harmonogramowania produkcji jako uzupełnienie funkcjonalności systemów klasy MRPII/ERP. Omówione zostały ograniczenia modułu do planowania zdolności produkcyjnych, będącego modułem systemów klasy MRPII/ERP, oraz możliwości uzupełnienia tej funkcjonalności przez systemy do zaawansowanego planowania i harmonogramowania produkcji. W ostatniej części zaprezentowane zostało przykładowe wdrożenie takiego systemu.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 159, s. 83-91
Keywords: ERP; APS; planowanie i harmonogramowanie produkcji; system integrowany