Strategiczna karta wyników jako narzędzie realizacji strategii IT w przedsiębiorstwie - Jelonek, Dorota; Turek, Tomasz (Balance Scorecard as a Tool of IT Strategy Realization in the Enterprise, 2011)
W pracy przedstawiono klasyczną wersję strategicznej karty wyników oraz przykłady modyfikacji tej konstrukcji w zależności od potrzeb danego przedsiębiorstwa. Zaproponowano procedurę adaptacji strategicznej karty wyników na potrzeby zarządzania technologią informacyjną, a zwłaszcza wdrażania strategii IT w przedsiębiorstwie. Praktycznym efektem rozważań teoretycznych jest przegląd oprogramowania wykorzystywanego w implementacji strategicznej karty wyników oraz sformułowanie listy kryteriów pomocnych w wyborze najlepszego rozwiązania dla danego przedsiębiorstwa.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 159, 56-66
Keywords: strategiczna karta wyników; strategia IT; automatyzacja strategicznej karty IT