Projektowanie rozwiązań controllingu operacyjnego w przedsiębiorstwie - Chojnacka-Komorowska, Anna (Designing of the Operational Controlling Solutions for Companies, 2011)
W artykule przedstawiono podstawowe zasady projektowania rozwiązań controllingowych funkcjonujących w przedsiębiorstwie, w tym pojęcie projektowania, a także jego zasady oraz etapy. Zostały również omówione możliwe do wykorzystania rozwiązania informatyczne uzależnione od wielkości przedsiębiorstw oraz ich możliwości finansowych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 159, s. 21-31
Keywords: controlling operacyjny; projektowanie