Lokalne skutki globalnej polityki inwestycyjnej - Szuster, Mariusz (Local Consequences of Global Investment Policy, 2010)
Obniżanie kosztów jest motorem działań wielu firm bazujących na offshoringu. Jeden z efektów stanowi utrata miejsc pracy i mniejsze wpływy do państwowych budżetów. Polityka gospodarcza Chin i Indii powoduje narastające problemy krajów rozwiniętych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 150, s. 334-342
Keywords: offshoring; inwestycje; strategie międzynarodowe