Stymulowanie rozwoju lokalnego - Kaczmarek, Bogusław (Stimulation of Local Development, 2010)
Autor opracowania koncentruje się na analizie instrumentów stymulowania rozwoju lokalnego o charakterze: prawno-administracyjnym, instytucjonalno-organizacyjnym, ekonomiczno-finansowym, planistycznym i infrastrukturalnym. Wszystkie prowadzą do ukazania nowej roli władz lokalnych w rozwoju terenów i obszarów, którymi zarządzają.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 150, s. 122-129
Keywords: rozwój lokalny; gmina; inkubator przedsiębiorczości; stymulacja