Współpraca przedsiębiorstw regionu lubelskiego z partnerami oraz klientami w procesach innowacji - Dolińska, Małgorzata (Cooperation of Lubelskie Region Enterprises with Partners and Clients in Innovation Processes, 2010)
Celem polityki innowacyjnej UE i Polski jest wzrost konkurencyjności i poziomu innowacyjności przedsiębiorstw w regionach. Współcześnie rozwijane są międzynarodowe rynki innowacji, na których firmy współpracują z sobą oraz z klientami w trakcie realizacji procesów innowacji w sieciach. Powstają wówczas efekty synergiczne w obszarze przepływu, rozwoju i wykorzystywania wiedzy firm partnerskich oraz klientów sieci na potrzeby innowacji. W opracowaniu przedstawiono wyniki badań ankietowych na temat współpracy przedsiębiorstw regionu lubelskiego z partnerami i klientami w procesach innowacji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 150, s. 73-81
Keywords: procesy innowacji; współpraca; sieci