Finansowanie rozwoju MSP w Polsce z wykorzystaniem funduszy Unii Europejskiej - Bandzarewicz, Justyna (Financing the Development of SMEs in Poland With the Use of Funds of the European Union, 2010)
Małe i średnie przedsiębiorstwa, pomimo rozwiniętej struktury potencjalnych źródeł finansowania, mają ograniczone możliwości pozyskania kapitałów na inwestycje i rozwój. Konsekwencją takiego stanu jest niska konkurencyjność sektora MSP w warunkach Jednolitego Rynku Europejskiego. Sytuacja ta ulega zmianie dzięki wsparciu rozwoju przedsiębiorczości środkami dostępnymi w ramach programów pomocowych UE.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 150, 23-31
Keywords: Unia Europejska; sektor MSP; rozwój