Problemy akcesji do WTO - Żołądkiewicz, Krystyna (Problems with Accession to the WTO, 2010)
Proces akcesyjny do WTO jest kompleksowy, długi i trudny dla wielu krajów. Nadal 43 państwa nie należą do tej z założenia uniwersalnej organizacji. Przebieg procesu akcesyjnego ukazuje pewną strukturalną słabość systemu WTO, który wymaga usprawnienia, tak aby wynik i czas trwania były przewidywalne.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 149, s. 440-450
Keywords: akcesja; członkostwo; negocjacje; kandydat; zobowiązania