Inwestycje zagraniczne w Polsce w XXI wieku i główne bariery ich napływu - Czarnas, Małgorzata (Foreign Investments in Poland in the XXI Century and the Main Barriers to Their Inflow, 2010)
Pierwsza część opracowania stanowi analizę zagranicznych inwestycji w Polsce w XXI wieku. Dane do analizy pochodzą ze źródeł Narodowego Banku Polskiego. W drugiej części opisane są główne bariery napływu inwestycji do Polski, takie jak bariery finansowe, prawne czy skomplikowane procedury administracyjne. Słowa kluczowe: napływ kapitału zagranicznego, bezpośrednie inwestycje zagraniczne, bariery.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 149, s. 55-62
Keywords: napływ kapitału zagranicznego; bezpośrednie inwestycje zagraniczne; bariery