Znaczenie inwestycji w kapitał ludzki na przykładzie absolwentów szkół wyższych - Barwińska-Małajowicz, Anna (The Importance of Investments in Human Resources on the Example of University Graduates, 2010)
W opracowaniu poruszono problematykę dotyczącą znaczenia inwestycji w kapitał ludzki na przykładzie absolwentów szkół wyższych. Przedstawiono przykład inwestycji zwiększających kompetencje zawodowe studentów i absolwentów uczelni wyższych. Ponadto zaprezentowano wybrane wyniki badań ankietowych przeprowadzonych przez autorkę wśród absolwentów szkół wyższych w Rzeszowie w 2009 r. oraz badań prowadzonych przez OECD i CBOS.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 149, s. 21-30
Keywords: inwestycje w kapitał ludzki; absolwenci szkół wyższych; rynek pracy