Kreowanie wartości marek medialnych - Żabiński, Ryszard (The Creation of Media Brands' Value, 2011)
W artykule przedstawiono problematykę kreowania marki na rynku medialnym oraz dokonano analizy tych działań marketingowych właścicieli mediów, które mogą się w największym stopniu przyczyniać do kreowania wartości marki. Przedstawiono także klasyfikację najcenniejszych marek na polskim rynku medialnym oraz określono, jakie czynniki wpłynęły w największym stopniu na ich pozycję rynkową.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 161, s. 115-130
Keywords: marka; rynek mediów; marketing