Fundacja korporacyjna jako narzędzie realizacji celów społecznych przedsiębiorstwa - Kwiecińska, Monika (Corporate Foundation as an Instrument of Realization of Company Social Objectives, 2011)
Celem artykułu jest analiza literatury dotyczącej fundacji korporacyjnych na świecie i w Polsce oraz wskazanie potrzeby dalszych badań naukowych nad tymi organizacjami. Ponadto autorka proponuje obszary, problematykę i korzyści płynące z badań fundacji korporacyjnych w Polsce.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 162, s. 163-169
Keywords: III sektor; fundacja; korporacja; przedsiębiorstwo; cele