Porozumienie o współpracy jako forma współdziałania małych przedsiębiorstw. Wyniki badań - Połomska-Jasienowska, Agnieszka (Agreement on Cooperation as a Form of Interaction of Small Businesses - Research Results, 2011)
Porozumienie o współpracy jest niezwykle interesującą formą współdziałania, która może przybierać różne rozwiązania prawne. W artykule zaprezentowano typy porozumień o współpracy oraz przedstawiono wyniki badań, które ukazują, jak wykorzystują tę formę współdziałania małe przedsiębiorstwa. Przedstawiono także motywy, korzyści oraz przedmiot porozumień o współpracy.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 162, s. 140-151
Keywords: małe przedsiębiorstwo; współdziałanie; porozumienia o współpracy; badania