Zarządzanie społeczną odpowiedzialnością w małym przedsiębiorstwie - wyzwania badawcze - Sokołowska, Agnieszka (Social Responsibility Management in Small Enterprise - Research Challanges, 2011)
Zasady oraz instrumentarium zarządzania społeczną odpowiedzialnością dotyczą częściej dużych przedsiębiorstw niż małych, stąd istnieje potrzeba wykazywania specyfiki badania i zarządzania społeczną odpowiedzialnością w tej grupie przedsiębiorstw. Celem artykułu jest identyfikacja wyzwań badawczych dotyczących zarządzania społeczną odpowiedzialnością w małym przedsiębiorstwie. Treść opracowania stanowi prezentacja specyficznych cech problematyki badawczej oraz obiektu badań, opis etapów procesu badawczego i identyfikacja wybranych problemów badawczych. Rozważania mają charakter literaturowo--empiryczny.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 162, s. 126-139
Keywords: małe przedsiębiorstwo; zarządzanie; społeczna odpowiedzialność; badania