Społeczna akceptacja koncepcji i metod zarządzania - studium przypadku - Masel, Magdalena (Social Acceptance of Methods and Concepts of Management - Case Study, 2011)
Artykuł przedstawia wyniki badań pilotażowych przeprowadzonych w firmie produkcyjnej z kapitałem zagranicznym na temat społecznej akceptacji metod i koncepcji zarządzania. Wyniki badań pokazują, jakie uwarunkowania społeczne sprzyjają wprowadzaniu zmian, oraz ukazują odmienne podejście pracowników pośrednio produkcyjnych i bezpośrednio produkcyjnych do wdrażania metod i koncepcji zarządzania.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 162, s. 112-125
Keywords: przedsiębiorstwo; zarządzanie; koncepcje; metody; akceptacja