Wpływ innowacji na produktywność wiedzy w modelu organizacji przedsiębiorczej - Morawski, Mieczysław (Influence of the Innovation on the Productivity of Knowledge in the Model of the Entrepreneurial Organization, 2011)
W artykule przedstawiono autorski model organizacji przedsiębiorczej. Zastosowanie w praktyce założeń tego modelu daje możliwość wzrostu produktywności wykorzystywanej wiedzy w przedsiębiorstwie. Impulsem innowacyjności w tym modelu są postawy i zachowania przedsiębiorcze zakodowane w postaci wytycznych działań operacyjnych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 162, s. 92-102
Keywords: organizacja; przedsiębiorczość; wiedza; innowacje