Zastosowanie drzew klasyfikacyjnych dla danych symbolicznych w ocenie preferencji konsumentów - Pełka, Marcin (Application of symbolic decision trees in preference analysis, 2011)
W artykule przedstawiono analizę preferencji konsumentów z wykorzystaniem drzew klasyfikacyjnych dla danych symbolicznych. W tym celu zaprezentowano podstawowe pojęcia z zakresu analizy danych symbolicznych. W części empirycznej przedstawiono wyniki analizy preferencji konsumentów płatków śniadaniowych. Słowa kluczowe: drzewa klasyfikacyjne dla danych symbolicznych, analiza preferencji, konsumenci płatków śniadaniowych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 163, s. 28-35
Keywords: drzewa klasyfikacyjne dla danych symbolicznych; analiza preferencji; konsumenci płatków śniadaniowych