Jakość zasobu ludzkiego a współczesna gospodarka regionu - Rynio, Dorota (The Quality of Human Resources and a Contemporary Region Economy, 2011)
Artykuł prezentuje miejsce infrastruktury w dokumencie określającym polską politykę regionalną do roku 2020. Infrastruktura zajmuje ważne miejsce w procesach rozwoju regionalnego, co zostało zaprezentowane z punktu widzenia teorii. Kolejne części artykułu zostały poświęcone założeniom polityki regionalnej w Polsce oraz miejscu infrastruktury w polityce regionalnej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 152, s. 486-491
Keywords: infrastruktura; rozwój regionalny; strategia rozwoju regionalnego; infrastructure; regional development; regional development strategy