Władze lokalne we wspieraniu sektora małych i średnich przedsiębiorstw - Mempel-Śnieżyk, Anna (Local Government in Supporting Small and Medium Enterprises, 2011)
Artykuł podejmuje kwestie związane ze wspieraniem przedsiębiorczości sektora małych i średnich przedsiębiorstw. W celu trafnego ujęcia zagadnienia w pierwszej kolejności wskazano na istotną rolę tego sektora we współczesnej gospodarce, a następnie na udział władz lokalnych we wspieraniu przedsiębiorczości.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 152, s. 349-359
Keywords: małe i średnie przedsiębiorstwa; wspieranie przedsiębiorczości; wspieranie rozwoju lokalnego; small business; entrepreneurship supporting; local development support