Inwestycje samorządowe na Dolnym Śląsku w latach 2006-2008 - Maciejuk, Marian (Investments of Local Authorities in Lower Silesia in the Period 2006-2008, 2011)
W opracowaniu zaprezentowano aktywność inwestycyjną trzech szczebli jednostek samorządu terytorialnego Dolnego Śląska, tj. gmin miejskich, wiejskich i miejsko--wiejskich, powiatów ziemskich i grodzkich oraz województwa samorządowego w latach 2006-2008. Zróżnicowanie inwestowania ukazano pod względem struktury nakładów inwestycyjnych, dynamiki nakładów inwestycyjnych, udziału nakładów inwestycyjnych w wydatkach budżetowych ogółem oraz aktywności samorządów w pozyskiwaniu funduszy unijnych na Dolnym Śląsku.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 152, s. 303-310
Keywords: wydatki inwestycyjne; fundusze unijne; samorząd terytorialny; investment expenditures; EU funds; local government