Region a kształtowanie się nowych realiów gospodarczych - Korenik, Stanisław (Region and a Formation of New Economic Realities, 2011)
Artykuł dotyczy problematyki związanej z kształtowaniem się nowych realiów gospodarczych. Szczególną uwagę zwrócono na kształtowanie się gospodarki opartej na wiedzy oraz formowanie się sieci gospodarczych. W artykule wskazano także na podstawowe czynniki dynamizujące współczesne społeczeństwa.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 152, s. 233-242
Keywords: gospodarka sieciowa; gospodarka oparta na wiedzy (gow); region; network economy; knowledge-based economy