Lokalny potencjał sprzyjający inwestowaniu w regionie opolskim - Heffner, Krystian (The Local Potential Conducive to Investment in the Opole Region, 2011)
Artykuł prezentuje wyniki przeprowadzonych badań w województwie opolskim dotyczące uwarunkowań lokalizacji inwestycji. Dokonana analiza obejmuje czynniki lokalizacji działalności gospodarczej wskazywane jako istotne zarówno przez przedsiębiorców, jak i przez samorządy lokalne, które ostatecznie dają obraz potencjału lokalnego w zakresie inwestowania.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 152, s. 142-166
Keywords: inwestycje; region; investment