Uwarunkowania bezpośrednich inwestycji zagranicznych w sektorze rolno-spożywczym w Polsce - Szczypiński, Łukasz (Determinants of Direct Foreign Investment in the Agri-Food Sector in Poland, 2011)
W artykule przedstawiono najważniejsze motywy zagranicznych inwestorów, determinujące podjęcie decyzji o realizacji inwestycji zagranicznej w przemyśle rolno-spożywczym na terenie Polski. Analizę przeprowadzono na podstawie literatury dotyczącej zagadnień mieszczących się w ramach przedmiotu badań, wykorzystano także badania ankietowe.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 164, s. 156-166
Keywords: bezpośrednie inwestycje zagraniczne; uwarunkowania bezpośrednich inwestycji zagranicznych w sektorze rolno-spożywczym; teoria bezpośrednich inwestycji zagranicznych