Zarządzanie ryzykiem biznesowym w polskich przedsiębiorstwach. Wyniki badań empirycznych - Sus, Aleksandra (Business Risk Management in Polish Enterprises - Empirical Research Results, 2011)
Artykuł skupia się na zaprezentowaniu badań empirycznych, które zostały zrealizowane w Katedrze Strategii i Metod Zarządzania Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Głównym celem procedury badawczej była weryfikacja stosowanych w praktyce współczesnych narzędzi zarządzania, a niniejszy artykuł koncentruje się na prezentacji badań w obszarze ryzyka biznesowego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 164, s. 149-155
Keywords: ryzyko biznesowe; współczesne narzędzia zarządzania; badania empiryczne